Beeld

Iedere dag voert je lichaam een gevecht met verschillende bacteriën, virussen, parasieten en infecties. Je immuunsysteem speelt hierin een belangrijke rol. Wanneer dit complexe netwerk voldoende werkt beschermt het je lichaam tegen ongewenste indringers. Helaas staan we meestal pas stil bij het belang van ons immuunsysteem wanneer onze afweer verlaagd is en we hier de gevolgen van merken. Snotterend en sniffend balen we dan dat we niet eerder ons best hebben gedaan om onze weerstand hoog te houden.

Wij helpen je daarom om jouw natuurlijke weerstand tijdens de wintermaanden optimaal te houden met de volgende tips.

1. Kennis maakt macht.

Heb je weleens tijdelijke bobbels in je hals, oksels of lies gevoeld? Waarschijnlijk waren het je lymfeklieren. Dit zijn klieren die opzwellen wanneer aanwezige afweercellen actief zijn om infecties te bestrijden. De lymfeklieren hebben een belangrijke rol in het ingewikkelde netwerk dat je immuunsysteem heet, maar je immuunsysteem gaat veel verder. Zo is bijvoorbeeld ook je huid, darmen, luchtwegen en zelfs je traanvocht onderdeel van je immuunsysteem.

Hoe hoog je weerstand ook is, je kunt helaas niet elke infectieziekte te slim af zijn. Toch helpt een verhoogde weerstand om de kans op ziekte te verkleinen. Je kennis vergroten over dit complexe systeem helpt om het op een goede manier te ondersteunen.

2. Dit zijn de beste vitamines voor je weerstand.

Om goed te kunnen functioneren heeft je immuunsysteem verschillende soorten vitamine en mineralen nodig. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is daarom erg belangrijk. Vitamine A, C en D zijn de meest belangrijke vitamines voor een sterk immuunsysteem.

In de zomer vormt zonlicht de bron voor voldoende vitamine D. Tijdens de wintermaanden is de zon helaas minder aanwezig waardoor ook de productie van vitamine D afneemt. Om ervoor te zorgen dat je geen tekort creëert kan je dit aanvullen met een supplement.

Onze Active Immune™ tabletten ondersteunen je immuunsysteem door vitamine D aan te vullen. Daarnaast bevatten de tabletten antioxidanten die je lichaam beschermen tegen oxidatieve stress. Oxidatieve stress kan zorgen voor beschadigingen aan gezonde cellen en weefsel in het lichaam. Dit kan leiden tot ongecontroleerde celdeling, snellere lichaamsveroudering en een grotere kans op gezondheidsklachten. Met onze Active Immune™ tabletten versterk je dus meer dan alleen je immuunsysteem. Kijk hier voor meer informatie.

Beeld

3. Slaap voldoende

Slapen is niet alleen heel lekker, het is ook erg belangrijk voor je lichaam. Een gemiddeld persoon heeft per dag 7,5 uur slaap nodig, maar het ideale aantal slaapuren is altijd persoonlijk. Wanneer je net voor je wekker wakker wordt dan weet je dat je een goed slaapritme te pakken hebt.

Tijdens je slaap komt je lichaam tot rust en krijgt het de tijd om te resetten. Bij langdurig slaaptekort kunnen er allerlei vervelende gezondheidsklachten ontstaan. Zo kan je last krijgen van depressie, angststoornissen, suikerziekte en hart- en vaarziekten. Daarnaast kan slecht of onvoldoende slaap processen in lichaamscellen die deel uitmaken van het immuunsysteem verstoren.

Heb je moeite om rustig te slapen? Onze Melissa Dream™ supplementen bevatten citroenmelisse. Dit is een kruidenextract dat bijdraagt aan een normale rustgevende slaap, zodat je uitgerust wakker wordt.

Je immuunsysteem verandert je gehele leven. Regelmatig bewegen, voldoende slaap en een gezond voedingspatroon aangevuld met supplementen helpen je immuunsysteem sterk te houden. Heb je toch klachten neem dan altijd contact op met de huisart.

 

Wil je meer weten over de bovengenoemde producten? Zie dan hieronder de productpagina’s.

Beeld

Copyright © 2022 New Nordic Healthcare ApS