Beeld

5 Tips bij dun en fijn haar

Iedereen streeft naar een mooie gezonde volle bos haar. Maar mocht jij niet van jezelf gezegend zijn met zo’n volumineuze bos, weet dat je niet de enige bent. Dunner wordend haar is een veel voorkomend probleem bij mannen én vrouwen. Hoewel je genen een belangrijke rol spelen zijn er genoeg mogelijkheden om het proces van je haargroei te stimuleren. We geven je 5 tips voor gezonder, sterker en voller haar.

1.Vermijd hitte zo veel mogelijk

Wanneer je je haar sterker, gezonder en sneller wil laten groeien, dan is het belangrijk om je haar niet te vaak onbeschermd te verhitten. Het verhitten van je haar, door bijvoorbeeld föhnen of stijlen, kan zorgen voor flinke beschadigingen. Hierdoor kunnen je haarpunten sneller splijten of zelfs volledig afbreken. Dit soort schade zorgt niet alleen voor dunner wordend haar, maar ook voor een langzamere groei. En dat willen we niet!

2. Eet en drink gezond

We weten allemaal dat gezond eten belangrijk is voor een fit lichaam, maar wist je dat het ook heel veel invloed heeft op de gezondheid van je haar? Wil je een volle bos haar, dan is het belangrijk om een uitgebalanceerd dieet te volgen, rijk aan vitamines en mineralen. Zo zijn eieren, avocado’s, appels, bessen en noten rijk aan voedingsstoffen die een positief effect hebben op de groei van je haar. Drink daarnaast minstens 2 liter water per dag om ervoor te zorgen dat je lichaam goed gehydrateerd blijft. Uitdroging van het lichaam weerspiegelt namelijk direct op je haar. Je haar wordt droog, dof en breekbaar.

Beeld

3. Vul je dieet aan met supplementen

Ondanks dat je probeert om zo gevarieerd mogelijk te eten blijft het lastig om elke dag de benodigde vitamines en mineralen binnen te krijgen. Een goede oplossing is om je dieet aan te vullen met supplementen. De Hair Volume™ tabletten van New Nordic zijn speciaal ontwikkeld om de haarwortel van binnenuit te voeden. De tabletten bevatten een unieke combinatie van krachtige kruidenextracten, waaronder appelextract en zijn rijk aan vitamine B2, biotine en zink. Deze ultieme ingrediëntenmix ondersteunt en activeert de levensprocessen van de cellen van de haarzakjes. Binnen 2 tot 3 maanden merk je al verbetering en ontwikkel je sterker haar dat stevig aan je hoofdhuid is vastgehecht. Mocht je het niet prettig vinden om tabletten te slikken, dan hebben we ook vegan gummies beschikbaar als alternatief.

Beeld

4. Ga regelmatig naar de kapper

Gespleten punten zijn funest voor vol en gezond haar. Helaas is het niet mogelijk om gespleten haarpunten te herstellen en dus is een bezoek aan de kapper noodzakelijk. Het liefst iedere 6 weken zodat gespleten haarpunten niet de kans krijgen om de haarschacht verder te laten splijten. Maar laten we eerlijk zijn een heerlijke hoofdmassage van je kapper is nooit een straf dus die knipbeurt ga je gewoon snel boeken zodra het weer kan!

Beeld

5. Besteed aandacht aan je hoofdhuid

Je hoofdhuid is een goede indicator van de gezondheid van je haar. Heb je een droge, vette of schilferige huid gebruik dan haarverzorgingsproducten die passen bij deze symptomen. Kijk ook eens kritisch naar je haarverzorgingsproducten. Veel shampoos en conditioners bevatten schadelijke ingrediënten die je hoofdhuid kunnen uitdrogen of irriteren, zoals sulfaten en parabenen. Daarnaast zijn siliconen geen goed idee voor dun haar, deze producten verzwaren namelijk je haar en laten resten achter met als resultaat minder schoon haar. Onze populaire en krachtige duo Hair Volume™ Shampoo & Conditioner zijn een perfecte aanvulling op de supplementen om het haar van binnen en van buiten te verzorgen. De producten reinigen het haar en bieden de juiste verzorging om het haar te herstellen. Zowel de shampoo als de conditioner zijn zonder sulfaten, siliconen of parabenen en laten geen opgehoopte resten achter op de hoofdhuid. Verandering gaat helaas bijna altijd langzamer dan we zouden willen. Volhouden van je nieuwe haarverzorgingsroutine is daarom een must voor gezond en vol haar. We weten zeker dat als jij bovenstaande tips blijft volgen je snel kunt genieten van vol en krachtig haar. Heel veel succes! Wil je meer over de bovengenoemde producten weten? Zie dan hieronder de productpagina’s.

Beeld

 

Copyright © 2022 New Nordic Healthcare ApS