Beeld

6 tips tegen haaruitval na een zwangerschap

Het leven staat even behoorlijk op zijn kop met een newborn. En in die bijzondere eerste periode met een nieuw kindje is het laatste waar je aan wilt denken haaruitval. Helaas zijn er veel nieuwe moeders die plukken haar in de borstel of het doucheputje tegen komen. Wij geven je 5 tips tegen post-partum haaruitval.

Tijdens je zwangerschap verandert er van alles in het lijf. Een belangrijke oorzaak hiervan zijn de hormonen die aanwezig zijn. Onder andere het hormoon oestrogeen stijgt flink tijdens de zwangerschap en helpt je lijf om een comfortabel huis te zijn voor je baby. Ook kan dit hormoon verantwoordelijk zijn voor de zogeheten ‘glow’ tijdens je zwangerschap. Veel vrouwen krijgen dikker en voller haar tijdens hun zwangerschap dankzij de hogere aanwezigheid van dit hormoon. Sommige vrouwen zien zelfs een andere structuur in hun haar.

Na je zwangerschap gaan deze hormoonlevels weer naar beneden. Helaas gaat dit vaak samen met het verlies van wat extra haar. Bij de meeste vrouwen begint dit na ongeveer 3 tot 6 maanden na de bevalling. Wanneer je borstvoeding geeft kan het wat langer duren.

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je haar te bevorderen om snel terug te groeien wanneer je last hebt van post-partum haaruitval. Wij geven je 5 concrete tips:

1. Een gezond voedingspatroon

Natuurlijk proberen we allemaal altijd zo gezond mogelijk te eten, maar vlak na een zwangerschap is het extra belangrijk om je lijf goede voedingsstoffen, vitamines en mineralen te bieden om weer te herstellen na die enorme prestatie die hebt verricht! Denk aan fruit, groenten, eiwitten en gezonde vetten.

2. Slaap, slaap slaap.

Dit klinkt als een onmogelijke opgave met een newborn in het huis die nog elke paar uur een voeding nodig heeft. Maar probeer slaap te zien als een prioriteit voor jezelf; als de baby een slaapje doet, probeer dan zelf ook wat slaap te pakken en andere taken even te laten liggen. Wissel de nachten af en toe af met je partner of vraag hulp aan iemand zodat je een paar uur kan bijslapen. Tijdens deze slaap krijgt je lijf de beste kans om te herstellen.

Mocht je door de onregelmatige uren slaap hier wat ondersteuning bij zoeken; ons supplement Melissa Dream is gebaseerd op een combinatie van micronutriënten en kruidenextracten. Citroenmelisse draagt bij tot een normale en rustgevende slaap zodat je uitgerust wakker wordt. Melissa Dream veroorzaakt geen slaperigheid en is zonder het hormoon melatonine.

Naast een goede nachtrust ondersteunt Melissa Dream met de B-vitamines B1, B6, B12 en magnesium gedurende de dag de normale psychologische functies, zoals concentratie, leervermogen, geheugen en redeneringsvermogen. Door deze combinatie is Melissa Dream een complete formule om lekker te slapen in de nacht en draagt bij aan voldoende energie voor overdag om fit van de dag te kunnen genieten.

Beeld

3. Voed je haar van binnenuit met een supplement

De Hair Volume™ tabletten van New Nordic zijn speciaal ontwikkeld om de haarwortel van binnenuit te voeden. De tabletten bevatten een unieke combinatie van krachtige kruidenextracten, waaronder appelextract en zijn rijk aan vitamine B2, biotine en zink. Deze ultieme ingrediëntenmix ondersteunt en activeert de levensprocessen van de cellen van de haarzakjes. Binnen 2 tot 3 maanden merk je al verbetering en ontwikkel je sterker haar dat stevig aan je hoofdhuid is vastgehecht. Mocht je het niet prettig vinden om tabletten te slikken, dan hebben we ook vegan gummies beschikbaar als alternatief.

4. Vermijd hitte.

Met een baby is de tijd die je over hebt voor haarstyling sowieso al een stukje minder – maar daar heb je nu nog een excuus voor! Wanneer je je haar sterker, gezonder en sneller wil laten groeien, dan is het belangrijk om je haar niet te vaak onbeschermd te verhitten. Het verhitten van je haar, door bijvoorbeeld föhnen of stijlen, kan zorgen voor flinke beschadigingen. Hierdoor kunnen je haarpunten sneller splijten of zelfs volledig afbreken. Dit soort schade zorgt niet alleen voor dunner wordend haar, maar ook voor een langzamere groei. En dat willen we niet!

5. Was & droog je haar voorzichtig.

Kijk ook eens kritisch naar je haarverzorgingsproducten want veel shampoos en conditioners bevatten schadelijke ingrediënten die je hoofdhuid uitdrogen of irriteren zoals sulfaten en parabenen. Ook siliconen zijn vaak geen goed idee voor dun haar, want deze producten verzwaren je haar en worden daardoor niet helemaal schoon. Ons populaire en krachtige duo Hair Volume™ Shampoo & Conditioner zijn een perfecte aanvulling op de supplementen om het haar van binnen en van buiten te verzorgen. De producten reinigen het haar, terwijl ze tegelijkertijd de juiste verzorging geven om het te herstellen. De producten zijn zonder sulfaten, siliconen of parabenen en laten geen opgehoopte resten achter op de hoofdhuid. Daarnaast is het belangrijk om je haar voorzichtig af te drogen met de handdoek en zeer voorzichtig te borstelen, zodat je het haar niet beschadigd of laat afbreken tijdens deze handelingen.

Beeld
Beeld

6. Ga naar de kapper.

Het klinkt tegenstrijdig, maar de kapper kan je helpen je haar sneller en voller te laten groeien! Gespleten punten zijn funest voor vol en gezond haar. Door gespleten punten tijdig te laten knippen, groeit je haar weer sneller. Ook ziet je haar er meteen veerkrachtiger uit als er een stukje af is, ook al is het maar een klein stukje.

Weet dat deze verandering bij deze periode als nieuwe moeder hoort en het allemaal weer over gaat. Hopelijk helpen onze tips je om je weer helemaal comfortabel te voelen met je haar – zodat je je kan focussen op wat echt belangrijk is!

Copyright © 2022 New Nordic Healthcare ApS